13 Temmuz 2017 Perşembe

Profesyonel web sayfasi tasarim

Profesyonel web sayfasi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen kişi yada firmalar hangi yolu takip etmelidir?

Profesyonel web sayfasi tasarim yaptırırken nelere önem verilmeli?

Kaliteli bir web dizayn hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Profesyonel web sayfasi tasarim yaptıracağınız kişi veya şirket'e ne istediğinizi açıklayıcı bir şekilde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi oluşturacak şahıs veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar yazın yada yazdırın, sözleşmeyi mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web tasarım bittikten sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalırsınız.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmetleri ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Profesyonel web sayfasi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Profesyonel web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Profesyonel web sayfasi tasarim ücretleri ne kadardır?

Profesyonel web sayfasi tasarim için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan ajanslar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki freelance web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Firmadan bağımsız hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %40 - %50 daha azdır.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa