11 Temmuz 2016 Pazartesi

Seo calismasi rehberi

Seo hizmetleri rehberi adlı bu paylaşımımızda seo hizmeti alacak web sitesi sahibi veya kurumlar için işinize yarayacak bilgi ve düşünceleri bulabilirsiniz.

Seo hizmeti rehberi

Seo web sitenizi google, yandex, bing vs. gibi arama motorlarında doğal arama sonuçlarında üst satırlara çıkartma işleminin adıdır. Seo yaptıracak kişi veya firmaların bu hizmeti başlatmadan önce mutlaka bilmesi gereken bazı bilgiler vardır. Bu bilgiler;

  • Seo hizmeti verilecek sitenin uyumlu anahtar kelimeleri hangileridir. ( Örnek vermek gerekirse dogruwebtasarim.com alan adı olan bir site için çalışılacak en iyi kelimeler - web tasarım, özel web tasarım, doğru web tasarım, kurumsal web yazılım, kaliteli web yazılım )
  • Çalışma yapılacak anahtar kelimelerin rekabet durumu ( Buna şöyle bir açıklık getirebiliriz. Örneğin opencart kelimesi için çalışma yapılacaksa opencart kelimesi rekabeti yüksek olan bir kelime olduğu için bu kelime üzerine çalışmaya başlamak doğru değildir. Wordpress tema, wordpress eklenti gibi rekabeti daha az olan kelimelerden başlayıp en son opencart kelimesi için çalışmaya başlanır )
  • Seo çalışmaları için ne kadar bütçe ayrılacağı ( Bu çok dikkat gerektiren bir konudur. Ayıracağınız miktar aylık olmalıdır. Çünkü çalışmalar genelde 2-3 aydan sonra meyvesini vermeye başlar. Siz 1 aylık ödeme planıyla yola çıkmışsanız yarı yolda kalırsınız  )

Seo çalışması yaptıracağım firmada hangi özellikleri aramalıyım?

Öncelikle bu işi bağımsız (freelance) olarak yapan kişiler olduğu için bu konuda bir açıklama yapmayı uygun görüyorum. Freelance seo hizmeti büyük bir risktir. Firma olmayan kişilere bu gibi yüksek maliyetli ve devamlılık önemi olan hizmetleri almak akıl kârı değildir.

Seo çalışması yapacak firmanın genel özellikleri şöyle olmalıdır.

  • Seo firmasının sitesi doğal arama sonuçlarında hedeflenen kelimelerde üst sayfalarda olmalıdır. ( Genelde firmalar google reklamlarıyla ilk sayfada çıkarlar bu sizi aldatmasın doğal arama sonuçları reklam olmayan kısımlardır. )
  • Seo firması sizinle sözleşme yapabilmelidir. ( Hizmeti alacağınız firmanın sözleşme yapma gibi bir engeli olmamalı ve bundan çekinmemelidir. )
  • Kalıcı seo yapılmalıdır. ( Kalıcı ve geçici olmak üzere iki yöntem vardır. Geçici seo hizmetinde firma seo hizmetini terk ettiğinde siteniz sıralamalarda aşağı doğru inmeye başlar bunun nedeni alınan backlinkerin, makalelerin, paravan blogların vs. kaldırılmasıdır. Kalıcı seo çalışmasında bu hizmetler devam eder. )

Yukarıda kısaca bahsettiğimiz konuyla ilgili diğer merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.

0212 664 55 32

0531 500 95 44

destek@dogruwebtasarim.com

Çırpıcı mah. 1. Taşocağı sok. No:70/B

Zeytinburnu / İSTANBUL

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa