17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu yazımda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen firma veya kişiler için dikkat etmesi gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer programlama aşamasında geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir yazılımı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk çeker, ya geliştiremez veya uğraşmaz veya en kötüsü düzenlemek için fahiş fiyatlar ister.
  • Geliştirilemez kodlama yada geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, ekip çalışması esnasında yada başka yazılımcıların yazılımı ele aldığı vakit sorun çıkartmadan çalışabileceği yazılımlardır. Siz yazılımı yapan ajansla bağınızı koparsanız bile farklı bir profesyonel web programcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızı arttırma yamaları vb. seçenekler çıkmaktadır. Geliştirilmez bir web program sadece üreticisinin düzenleyebildiği, diğer web yazılımcının geliştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web yazılım yüksek maliyetli bir hizmettir. Bu hizmeti alırken ne uçuk ücrete nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç firmadan teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, birisi 1.500 tl dedi buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya aşağı ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı veya yukarı ücretlere aldanmayın.
  • İstediklerinizi güzel bir biçimde açıklayın. Web yazılım yaptırırken ne istediğinizi muhakkak bilmeniz gerekmektedir. İstediklerinizi süper bir şekilde aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin değersiz gördüğünüz yada söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web yazılım için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt sistemiydi, istendiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test için firmaya gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekiyormuş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. İş dünyasında şahıslar veya işletmeler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak işleri, varsa örnek web siteleri içinde bulunduran detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti alacakların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama şirketleriyle çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği birçok kuruluş varken, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa